RSS Feed

Varför du behöver en hemsida

29 juli, 2013 by Blogg123   

Det finns några enkla anledningar till varför ditt företag behöver en hemsida. Dessa anledningar tänkte jag gå igenom här.

Du marknadsför dina produkter dygnet runt

Genom att ha en hemsida så marknadsför du dina varor eller tjänster varje dag, 24 timmar om dagen, 365 dagar om året. Om du gör en bra sökmotoroptimerad hemsida så kommer den även synas högt i Googles sökresultat vilket gör att många potentiella kunder kommer hitta din hemsida.

 

Du är tillgänglig dygnet runt

Eller rättare sagt, du behöver inte vara tillgänglig dygnet runt. Som småföretagare kan det vara så att det ringer leverantörer och kunder hela tiden, och i de allra flesta fall så är det samma frågor som kommer varje gång. Detta kan man komma undan genom att ha en ”Vanliga frågor” sida på sin hemsida. Genom att ha denna sida och också ett kontaktformulär som låter användare kontakta dig med icke-akuta frågor så kan du spara mycket tid.

 

Du vill spela i samma liga som dina konkurrenter

Om dina konkurrenter har hemsidor och du inte har det så finns det stor risk att de kommer stjäla många kunder från dig. Genom att skaffa dig en egen hemsida så tävlar ni på samma villkor, och gör du en riktigt bra hemsida så är det du som kommer sno kunder av dina konkurrenter istället.

 

Du får en smart och billig marknadsföringskanal

Oavsett om det är mot dina kunder eller mot andra personer så får du via din hemsida en naturlig väg att publicera nyheter och förändringar inom ditt företag. Du kanske vill lansera en kampanj om en ny produkt som ni säljer, eller bara meddela när du har semester. Att göra detta via din hemsida istället för att kontakta folk är mycket tidsbesparande och framför allt mycket billigare.