RSS Feed

Posts Tagged ‘Köpa hemsida’

 1. Köp hemsidan av rätt webbyrå

  oktober 13, 2013 by Blogg123

  Att välja vilken webbyrå man ska anlita när man köper hemsida kan vara svårt. Många webbyråer erbjuder liknande tjänster och på förhand är det inte lätt att veta vilken som passar ditt projekt bäst. För att förbereda dig på bästa sätt ska du först ställa dig själv några frågor så du vet vad du är ute efter.

   

  Frågor att ställa till dig själv innan du köper din hemsida

  • Till vilket pris är jag beredd att köpa min hemsida?
  • Vilka funktioner måste jag ha?
  • Har jag råd att betala en stor summa direkt eller vill jag ha månadsbetalning?
  • När måste hemsidan vara klar?
  • Vilket arbete kan jag själv tänka mig lägga ner? (Skriva texter till sidan, bidra med relevanta bilder)
  • Vem ska sköta uppdateringar av hemsidan? Vill jag kunna göra det själv?
  • Måste sidan kunna hittas av sökmotorerna? Måste den få en topp-placering?
  • Vill jag hellst anlita en stor webbyrå med många kunder eller en liten lokal webbyrå?

   

  Att som företagare skaffa en gratis hemsida är möjligt men det är något jag tycker man bör se upp med. Det blir oftast en dyr affär i längden eftersom det är många kunder man riskerar att förlora om en hemsida inte ger ett professionellt intryck.

  Tips för att komma så billigt undan som möjligt när du väljer webbyrå

  Här är några tips på saker att göra för att komma så billigt undan när du anlitar en webbyrå:

  • Se till att ha färdiga bilder för din hemsida. Ha åtminstone några redo om du har en väldigt speciell nisch som är svår att skaffa bilder för. Dessa måste annars köpas.
  • Var beredd att bidra med texter. En webbyrå kan ofta producera texter åt dig, men du måste ändå beskriva ditt företag i detalj. Att skriva texter tar tid, och tid är, som bekant, pengar.
  • Ha några exempel på andra sidor som du tycker är bra. Då har webbutvecklaren något att utgå ifrån vilket kommer göra jobbet enklare. Det gör också att du kommer vara säker på att bli nöjd.

   

  Viktiga saker att kontrollera innan du köper hemsidan

  • Ingår det domän och webbhotell? (Domänkostnad brukar ligga på ca 100kr per år och webbhotell mellan 100-500kr per månad)
  • Kolla på de referenser som finns hos webbyrån eller webbutvecklaren. Tänk inte bara på hur snygga sidorna är utan även på hur lätt det är att hitta på dem och hur snabba de är att surfa på.
  • Ingår det support om något skulle krångla, eller kommer du behöva betala detta i så fall?
  • Kommer webbyrån även sköta uppdateringar av hemsidan så att du hela tiden har senaste versionen av programvara?
  • Ingår det backup av hemsidan?
  • Finns det andra kunder som uttalat sig om hemsidan? Detta kan vara intressant att läsa.
  • Finns det tilläggstjänster för att göra en ännu mer professionell hemsida framöver om det skulle vara intressant? T.ex. sökmotoroptimering.
  • Verkar webbyrån ha erfarenhet och kompetens inom området?
  • Verkar webbyrån ha koll på användarvänlighet och tillgänglighet?

   

  Testa att bygga en egen gratis hemsida först

  Vill du testa att bygga en gratis hemsida själv först så finns det bra verktyg att använda. Besök Gratishemsidor som är en jämförelsesajt för denna typen av verktyg.


 2. Varför du behöver en hemsida

  juli 29, 2013 by Blogg123

  Det finns några enkla anledningar till varför ditt företag behöver en hemsida. Dessa anledningar tänkte jag gå igenom här.

  Du marknadsför dina produkter dygnet runt

  Genom att ha en hemsida så marknadsför du dina varor eller tjänster varje dag, 24 timmar om dagen, 365 dagar om året. Om du gör en bra sökmotoroptimerad hemsida så kommer den även synas högt i Googles sökresultat vilket gör att många potentiella kunder kommer hitta din hemsida.

   

  Du är tillgänglig dygnet runt

  Eller rättare sagt, du behöver inte vara tillgänglig dygnet runt. Som småföretagare kan det vara så att det ringer leverantörer och kunder hela tiden, och i de allra flesta fall så är det samma frågor som kommer varje gång. Detta kan man komma undan genom att ha en ”Vanliga frågor” sida på sin hemsida. Genom att ha denna sida och också ett kontaktformulär som låter användare kontakta dig med icke-akuta frågor så kan du spara mycket tid.

   

  Du vill spela i samma liga som dina konkurrenter

  Om dina konkurrenter har hemsidor och du inte har det så finns det stor risk att de kommer stjäla många kunder från dig. Genom att skaffa dig en egen hemsida så tävlar ni på samma villkor, och gör du en riktigt bra hemsida så är det du som kommer sno kunder av dina konkurrenter istället.

   

  Du får en smart och billig marknadsföringskanal

  Oavsett om det är mot dina kunder eller mot andra personer så får du via din hemsida en naturlig väg att publicera nyheter och förändringar inom ditt företag. Du kanske vill lansera en kampanj om en ny produkt som ni säljer, eller bara meddela när du har semester. Att göra detta via din hemsida istället för att kontakta folk är mycket tidsbesparande och framför allt mycket billigare.